Boviswaarde

WAARDE VOEDINGSMIDDEL 

Een plaats heeft een Boviswaarde, maar een product ook. Dit is vergelijkbaar met het trillingsgetal van een materie of van kleuren. Zoals elk product of voorwerp een kleur heeft, zo heeft het ook een trillingsgetal. Wanneer een plaats een hogere trilling heeft dan 6.500 Bovis geeft deze ons energie en zorgt voor een perfect evenwicht.
Een plaats die lager trilt, zal ons langzamerhand verzwakken. Zo geldt dit ook voor voedingsmiddelen: schijn kan soms bedriegen.
Een mooie glimmende appel kan toch een lage Boviswaarde hebben waardoor hij energetisch niets toevoegt aan ons lichaam. 
  0.00  -  3.000 Bovis: ziekmakend
3.000  -  6.500 Bovis: vitaliteitsrovend 
6.500  -  9.000 Bovis: vitaliserend
9.000 - 18.000 Bovis: therapeutisch en vitaliserend
18.000 en ►    Bovis: Leliveld watervitalisator

ENERGETISCHE WAARDE

Uit vele proeven is gebleken dat de Bovisschaal een goede methode is om vergelijkingen te maken tussen producten onderling en over de soorten heen. Wel moet worden opgemerkt dat niet elk product een even hoge potentie heeft. Diverse groenten, melk, eieren, honing en fruit zijn vrij goed onderzocht. Gebleken is dat de meetmethode in een getal een complete informatie over het product geeft, namelijk de energetische waarde. Deze waarde is nog veel sterker dan welk keurmerk ook. Het geeft ook direct informatie over o.a. versheid. Gezonde mensen hebben volgens Simonéton waarden tussen de 6500 en 8000 Bovis. Volgens hem moet de mens daarom voedsel van meer dan 6500 Bovis eten om gezond te blijven. Sommige voedingsmiddelen halen dat niet, deze beroven de mens van zijn levenskracht, in plaats van iets toe te voegen. Nét geoogste groenten hebben waarden tussen de 8000 en de 10.000 Bovis. Tegen de tijd dat ze in de winkel liggen is daar al een derde vanaf. Lang gekookte groenten komen zelden boven de 200 Bovis. Hij constateerde dat de Boviswaarde van vruchten geleidelijk hoger worden, naarmate ze langer aan de boom zitten. Rijpe vruchten geven de hoogste waarden, rotte vruchten de laagste. Gezonde struiken hebben een Boviswaarde tussen de 6500 en 8000. Gezonde bomen tussen de 7000 en 10.000. De Bovis van gezonde bomen is dus hoger dan die van mensen. Vandaar dat we opgekikkerd terug komen na een wandeling in een gezond bos. In een ziek bos met 4000 Bovis zul je snel moe worden.
Het blijkt dat minerale voorwerpen, zoals kristallen, de hoogste Bovis hebben. Ook heilige plaatsen, kruisingen van leylijnen e.d. hebben een heel hoge Bovis. Op zulke plaatsen zul je dus een aardige stoot energie krijgen. Hetzelfde geldt voor vloeistoffen, gewoon leidingwater zal praktisch niets doen.
In de nieuwe energie kunnen we inmiddels heel wat hogere waarden meten. Zo zijn er graancirkels gemeten met een waarde van 50.000 en hoger!

BOVISWAARDE EN DE MENS

Ook mensen hebben een boviswaarde, deze waarde houdt rechtstreeks verband met onze lichamelijke gezondheid. Een gezond persoon heeft een waarde van 6.500 – 8.000. Als je een lagere uitslag hebt ben je wellicht vatbaarder voor ziektes of je hebt sneller een verkoudheid te pakken. Volgens orthomoleculair arts Robert H. Steeloper kosten voedingsmiddelen met een boviswaarde lager dan 7.000 je lichaam energie. Etenswaren met een hogere uitslag – boven 7.500 – geven juist kracht. En wow, vanaf boviswaarde 9.000 hebben de betreffende producten zelfs een reinigende en therapeutische werking.